شرکت پرواز یاران سیرنگ یکی از شرکت های دانش بنیان حاضر در این نمایشگاه در زمینه ارائه خدمات پهپادی به کشاورزان فعال است.
علیرضا رحیمی، کارشناس فنی شرکت پرواز یاران سیرنگ در نخستین نمایشگاه آبادیران با اشاره به محصولات این شرکت، گفت: شرکت دانش بنیان ما در زمینه تولید، فروش و ارایه خدمات پهپاد کشاورزی فعال است. پهپادهای تولیدی شرکت موجب کاهش هزینه و سرعت کشاورزان در سم پاشی و جامد پاشی شده است، به طوری که اگر برای سم پاشی یک مزرعه با روشهای معمول نیاز به ۲۰ کارگر باشد یک پهپاد کشاورزی به لحاظ زمانی می تواند با کار این تعداد کارگر برابری کند.
رحیمی ادامه داد: پهپادهای کشاورزی به لحاظ استانداردهای امنیتی تا ۲۰متر ارتفاع پروازی دارند. پهپادها می توانند در تپه ماهورها و ارتفاعات مرتفع پرواز داشته باشند و برد پهپادهای تولید شده هزار متر است.
وی با بیان اینکه پهپادهای سمپاش تولیدی شرکت در ظرفیت های مختلف طراحی شده است گفت: پهپاد 10 لیتری تولید شده تقریبا 30 تا 40 هکتار، پهپاد 30 لیتری 70 تا 80 هکتار را در روز می توانند سم پاشی کنند .
وی ادامه داد: برای خریداران پهپاد تسهیلات بانک کشاورزی در نظر گرفته شده است .
رحیمی با بیان اینکه پهپادهای تولید شرکت به دلیل مجهز شدن به ماژول های گرده افشانی، دانش بنیانی کسب کرده اند، افزود: پهپادهای مجهز به ماژول بر بالای نخلستان ها و باغات پسته برای مبارزه با آفات و نیز گرده افشانی بر نخل ها پرواز می کنند و این امر موجب افزایش 30 درصدی تولید محصول می شود.
وی گفت: ماژول های طراحی شده، نازل های میکرو چرخان هستند که قطر ذرات را بین 50 تا 200 میکرون ریز کرده و به کمک موتورها ذرات را به پایین و بر روری مزرعه هدایت می کنند.
رحیمی افزود: پهپادهای تولید شده توسط باتری کار کرده و سوخت الکتریکی استفاده می کنند. در حال حاضر پهپاد های شرکت تجاری سازی شده و حدود 250 فروند پهپاد کشاورزی در داخل کشور به فروش رفته است.
این کارشناس حوزه دانش بنیان ادامه داد: از پهپادها در استان مازندران، خوزستان ، فارس استفاده شده و به کشاورزان آموزش های لازم داده شده است.
وی تصریح کرد: خرید پهپاد کشاورزی صرفه اقتصادی دارد چرا که کاربران می توانند علاوه بر استفاده در زمین کشاورزی خود می توانند با پهپاد تهیه شده به سایر کشاورزان همخدمات ارایه دهند.
نمایشگاه فناوریها و محصولات محرومیت زدا (آبادیران) با هدف کمک به توسعه مناطق محروم از طریق معرفی ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور برای پاسخ به چالشها و ایجاد اشتغال پایدار و همچنین توسعه بازار و تسهیل خرید کالا و خدمات این شرکت ها جهت محرومیتزدایی به همت معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و با مشارکت "بنیاد مستضعان" ، "کمیته امام خمینی" و ستاد اجرایی فرمان امام" از 23 الی 25 خردادماه در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.
لینک کوتاه: