خبر

خانه > اخبار > دستیابی به فناوری تولید آنتی بادی در شیر برای ارتقای امنیت غذایی و ایمنی بدن
دامداری صنعتی
23 بهمن 1402

دستیابی به فناوری تولید آنتی بادی در شیر برای ارتقای امنیت غذایی و ایمنی بدن

یک شرکت دانش بنیان با ارائه خدمات مشاوره فنی، ژنتیکی و امنیت غذایی به روستاییان، دامداری ها و گاو داری های واقع در مناطق کمتر برخوردار، علاوه بر کمک به پایداری اقتصاد روستا، باعث تولید آنتی بادی در شیر برای ارتقای امنیت غذایی و ایمنی بدن شده است.

به گزارش دبیرخانه برنامه ملی آبادیران مدیرعامل شرکت نوآوران واکسن زیتون اصفهان درخصوص محصولات تولیدی این شرکت و کاربرد آنها گفت: «شرکت ما در حوزه تولید واکسن فعال است و اخیرا واکسنی را برای ویروس پرندگان ساخته ایم که در حوزه کنترل بیماری نیوکاسل مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر پیگیر اخذ مجوز تولید برای آن هستیم. محصول دیگر ما برای ایمنی مخاطی در انسان است که از حدود یک سال پیش مجوز آن را گرفته ایم و در حال تولید است.»

حسن نیلی احمد آبادی با بیان اینکه محتوای اولیه و شیوه فرآوری ما متفاوت از سایر رقباست، تصریح کرد: «به عنوان مثال شیرهای عرضه شده در فروشگاه ها استریل هستند و پروتئین شیرهای استریل به دلیل مواجهه با حرارت غیر فعال شده است. مثال بعد اینکه کارکرد انسولین، تنظیم قند خون است و اگر پروتئین حرارت ببیند، دیگر آن خاصیت را ندارد. در شیر نیز پروتئین های زیادی وجود دارد که وقتی حرارت می بیند، خاصیت و ارزش بیولوژیکی آن از دست می رود. ما از روش ال پی استفاده می کنیم که در آن دما را پایین آورده و زمان را زیاد می کنیم. کار دیگری که انجام می دهیم این است که گاو را قبل از زایمان در پروتکل هایپر ایمنوزیشن قرار می دهیم و سیستم ایمنی آن را تقویت و تحریک می کنیم. همچنین برخی ترکیبات را وارد آغوز و تغذیه گاو را مدیریت می کنیم. از این طریق فراویژه آنتی بادی در شیر تولید می شود که مشابه آن وجود ندارد.»

احمدآبادی درخصوص بزرگترین یا مهم ترین دستاورد این مجموعه عنوان کرد: «بزرگ ترین دستاورد مجموعه ما ارائه راه حل جدید برای افزایش ایمنی در پاندمی ها بوده است. در حقیقت اگر جامعه ای در آینده یا در حال حاضر با یک بیماری ویروسی همه گیر مواجه شود، ما محصولی را تولید کردیم که باعث افزایش ایمنی مخاطی می‌شود. درواقع شیر حاوی آنتی بادی خنثی کننده است و می تواند در سطح مخاط ها از اتصال ویروس به گیرنده ها جلوگیری کند و علاوه بر اینکه باعث ارتقای امنیت غذایی شده و سوء تغذیه را برطرف می‌کند، تا حدودی باعث افزایش سطح ایمنی نیز می شود.»

وی با بیان اینکه در دو حوزه با چالش رو به رو هستیم، تصریح کرد: «از طرفی سرانه مصرف شیر در کشور پایین است و به همین دلیل باعث بیماری های مختلف اسکلتی، قلبی عروقی، کبد چرب و چاقی بیش از حد می شود که همه آنها ناشی از سوء تغذیه است. شیر با داشتن تعادل مواد مغزی، این سوء تغذیه را برطرف می‌کند و از طرف دیگر باعث افزایش سطح ایمنی روی مخاطات به خصوص در طول لوله گوارش می شود و می تواند عوامل عفونی را مهار کند و این نقش را در ابتدای دستگاه تنفس ایجاد می کند. به طور کلی این محصول نقش تنظیم کنندگی برای سیستم ایمنی دارد که به آن Immunoregulatory effect می گویند. در حقیقت ما این محصول را برای دوران کرونا تولید کردیم اما آن زمان مجوز نداشتیم و بعد از اتمام کرونا موفق به گرفتن مجوز شدیم. در اجرای این پروژه، معاونت کمک زیادی به ما کرد اما پروسه گرفتن مجوز بسیار طولانی شد.»

وی در خصوص کاربرد محصول تولیدی در حوزه پیشرفت و آبادانی مناطق کمتر برخوردار اظهار کرد: «شیر محصولی است که در حاشیه شهرها تولید می شود و ما در مجموعه زیتون اصفهان کار اصلاح نژاد را انجام می دهیم. دامداری ها و گاو داری ها در روستاها از ما خدمات می گیرند. درواقع ما در مناطق کمتر برخوردار خدمات مشاوره فنی، مشاوره ژنتیکی و امنیت غذایی به روستاییان ارائه می دهیم که اگر شرکت ما مورد حمایت قرار گیرد، کمک زیادی به پایداری اقتصاد روستا و مناطق محروم می کند.»

وی درخصوص حجم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این شرکت نیز عنوان کرد: «تا به امروز حدود هشت تا نه نفر در مجموعه مشغول به کار هستند که پنج تا شش نفر آنها بیمه شده اند و یک نفر هم دانشجوی نخبه جذب کرده ایم.»

این فعال حوزه علم و فناوری در پایان درخصوص استفاده از حمایت های معاونت علمی ریاست جمهوری نیز گفت: «در ابتدای کار، معاونت کمک مالی به ما کرد که در آن موقع بسیار خوب و موثر و حیاتی بود. همچنین ما برای تولید و گسترش شرکت نیاز به وام و تسهیلات و حمایت بیشتری داریم.»

یک شرکت دانش بنیان با ارائه خدمات مشاوره فنی، ژنتیکی و امنیت غذایی به روستاییان، دامداری ها و گاو داری های واقع در مناطق کمتر برخوردار، علاوه بر کمک به پایداری اقتصاد روستا، باعث تولید آنتی بادی در شیر برای ارتقای امنیت غذایی و ایمنی بدن شده است.

به گزارش دبیرخانه برنامه ملی آبادیران مدیرعامل شرکت نوآوران واکسن زیتون اصفهان درخصوص محصولات تولیدی این شرکت و کاربرد آنها گفت: «شرکت ما در حوزه تولید واکسن فعال است و اخیرا واکسنی را برای ویروس پرندگان ساخته ایم که در حوزه کنترل بیماری نیوکاسل مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر پیگیر اخذ مجوز تولید برای آن هستیم. محصول دیگر ما برای ایمنی مخاطی در انسان است که از حدود یک سال پیش مجوز آن را گرفته ایم و در حال تولید است.»

حسن نیلی احمد آبادی با بیان اینکه محتوای اولیه و شیوه فرآوری ما متفاوت از سایر رقباست، تصریح کرد: «به عنوان مثال شیرهای عرضه شده در فروشگاه ها استریل هستند و پروتئین شیرهای استریل به دلیل مواجهه با حرارت غیر فعال شده است. مثال بعد اینکه کارکرد انسولین، تنظیم قند خون است و اگر پروتئین حرارت ببیند، دیگر آن خاصیت را ندارد. در شیر نیز پروتئین های زیادی وجود دارد که وقتی حرارت می بیند، خاصیت و ارزش بیولوژیکی آن از دست می رود. ما از روش ال پی استفاده می کنیم که در آن دما را پایین آورده و زمان را زیاد می کنیم. کار دیگری که انجام می دهیم این است که گاو را قبل از زایمان در پروتکل هایپر ایمنوزیشن قرار می دهیم و سیستم ایمنی آن را تقویت و تحریک می کنیم. همچنین برخی ترکیبات را وارد آغوز و تغذیه گاو را مدیریت می کنیم. از این طریق فراویژه آنتی بادی در شیر تولید می شود که مشابه آن وجود ندارد.»

احمدآبادی درخصوص بزرگترین یا مهم ترین دستاورد این مجموعه عنوان کرد: «بزرگ ترین دستاورد مجموعه ما ارائه راه حل جدید برای افزایش ایمنی در پاندمی ها بوده است. در حقیقت اگر جامعه ای در آینده یا در حال حاضر با یک بیماری ویروسی همه گیر مواجه شود، ما محصولی را تولید کردیم که باعث افزایش ایمنی مخاطی می‌شود. درواقع شیر حاوی آنتی بادی خنثی کننده است و می تواند در سطح مخاط ها از اتصال ویروس به گیرنده ها جلوگیری کند و علاوه بر اینکه باعث ارتقای امنیت غذایی شده و سوء تغذیه را برطرف می‌کند، تا حدودی باعث افزایش سطح ایمنی نیز می شود.»

وی با بیان اینکه در دو حوزه با چالش رو به رو هستیم، تصریح کرد: «از طرفی سرانه مصرف شیر در کشور پایین است و به همین دلیل باعث بیماری های مختلف اسکلتی، قلبی عروقی، کبد چرب و چاقی بیش از حد می شود که همه آنها ناشی از سوء تغذیه است. شیر با داشتن تعادل مواد مغزی، این سوء تغذیه را برطرف می‌کند و از طرف دیگر باعث افزایش سطح ایمنی روی مخاطات به خصوص در طول لوله گوارش می شود و می تواند عوامل عفونی را مهار کند و این نقش را در ابتدای دستگاه تنفس ایجاد می کند. به طور کلی این محصول نقش تنظیم کنندگی برای سیستم ایمنی دارد که به آن Immunoregulatory effect می گویند. در حقیقت ما این محصول را برای دوران کرونا تولید کردیم اما آن زمان مجوز نداشتیم و بعد از اتمام کرونا موفق به گرفتن مجوز شدیم. در اجرای این پروژه، معاونت کمک زیادی به ما کرد اما پروسه گرفتن مجوز بسیار طولانی شد.»

وی در خصوص کاربرد محصول تولیدی در حوزه پیشرفت و آبادانی مناطق کمتر برخوردار اظهار کرد: «شیر محصولی است که در حاشیه شهرها تولید می شود و ما در مجموعه زیتون اصفهان کار اصلاح نژاد را انجام می دهیم. دامداری ها و گاو داری ها در روستاها از ما خدمات می گیرند. درواقع ما در مناطق کمتر برخوردار خدمات مشاوره فنی، مشاوره ژنتیکی و امنیت غذایی به روستاییان ارائه می دهیم که اگر شرکت ما مورد حمایت قرار گیرد، کمک زیادی به پایداری اقتصاد روستا و مناطق محروم می کند.»

وی درخصوص حجم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این شرکت نیز عنوان کرد: «تا به امروز حدود هشت تا نه نفر در مجموعه مشغول به کار هستند که پنج تا شش نفر آنها بیمه شده اند و یک نفر هم دانشجوی نخبه جذب کرده ایم.»

این فعال حوزه علم و فناوری در پایان درخصوص استفاده از حمایت های معاونت علمی ریاست جمهوری نیز گفت: «در ابتدای کار، معاونت کمک مالی به ما کرد که در آن موقع بسیار خوب و موثر و حیاتی بود. همچنین ما برای تولید و گسترش شرکت نیاز به وام و تسهیلات و حمایت بیشتری داریم.»