خبر

خانه > اخبار > دانش‌بنیانِ ایرانی، پیشگام در توانمندسازی مردم جامعه محلی
توسعه روستایی
18 مهر 1403

دانش‌بنیانِ ایرانی، پیشگام در توانمندسازی مردم جامعه محلی

شرکت دانش‌بنیان «همیاران مردمی پیشرفت ایرانیان» با ارائه نقشه‌های پیشرفت منطقه‌ای و توانمندسازی مردم جامعه محلی سبب می‌شود مردم متوجه مشکلات و مسائل منطقه خود شوند و درصدد حل آن‌ها برآیند.

به گزارش دبیرخانه برنامه ملی آبادیران مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان همیاران مردمی پیشرفت ایرانیان ابتدا در خصوص محصولات و حوزه فعالیت این شرکت بیان کرد: ما در مجموعه همیاران مردمی پیشرفت، مبحث نقشه‌های پیشرفت منطقه‌ای را ارائه می‌دهیم. این نقشه‌ها یک فناوری چند بعدی هستند که گروه‌های مردمی با استفاده از آن اقدام به برنامه‌ریزی برای شهرستان خود می‌کنند. البته مدتی زمان می‌برد تا این برنامه‌ریزی را انجام دهند ولی پس از انجام با استفاده از پنل پیشرفت، اولویت‌های برنامه‌ی شهرستان خود را مشخص می‌کنند و از این طریق مسائل و پروژه‌ها را پیگیری می‌کنند تا در نهایت مشکلات و معضلات شهرستان آن‌ها مرتفع شود.

وی ادامه داد: مسائل می‌تواند در حوزه‌های معیشتی، سلامت، اجتماعی و عرصه‌های علمی و فکری باشد که به وسیله آن گروه‌های مردمی می‌توانند چشم‌انداز ۵ تا۱۰ ساله شهرستان خود را مشخص کنند. با این کار تفاهم و توافقی بین گروه‌های مردمی و نهادهای اداری و رسمی برای اقدام به این‌گونه کارها و حل مسائل موجود در شهرستان شکل می‌گیرد.

ایشان افزودند: فناوری و مدل نقشه‌ها توسط مجموعه ما تولید شده و از طریق آموزش و راهبری با گروه‌های مردمی پیگیری می‌شوند و در حوزه‌های مختلف نتایج خود را نشان می‌دهند و مسائلی که مردم در شهر خود درگیر آن هستند، حل می‌شود. این مهم سبب می‌شود این نگاه به جامع در شهرستان‌های کمتربرخودار نیز اتفاق بیافتد. یکی از مسائل و آسیب‌هایی که داریم این است که آن نگاه جامع به مناطق کمتربرخوردار وجود ندارد.

وی خاطر نشان کرد: با استفاده از این روش، ما متوجه می‌شویم که ممکن است در هر منطقه‌ چه مسئله‌ای اولویت است. ممکن است مسائل آموزشی یا معیشتی یا فرهنگی و... اولویت باشد و در هر منطقه متفاوت است. رفع این مسائل به دست خود مردم منطقه و با توانمندسازی آن‌ها اتفاق می‌افتد.

میثم خلیلی در خصوص بزرگ‌ترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: ما در تعدادی از شهرهای کشور این فناوری را پیاده‌سازی کرده‌ایم و به دو دستاورد مهم رسیده‌ایم؛ اول فناوری تدوین نقشه پیشرفت منطقه‌ای است. یعنی، چگونه، با چه مکانیزمی و بر اساس چه اصولی نقشه راه پیشرفت، طراحی شود. که مزیت‌های خود را داشته باشد.

دوم توانمندسازی جامعه محلی و افرادی است که در آن شهرستان مستقر هستند که به سبب آموزش‌ها و ارتباطی که در مسیر تدوین نقشه با آن‌ها می‌گیریم، توانمندسازی برای آنان ایجاد می‌شود و بعد از مدتی اشراف کاملی روی مسائل جامعه خود پیدا می‌کنند و افق دید جامع‌تری خواهند داشت و در نهایت حرکت اجتماعی عمیقی در آن منطقه شکل می‌گیرد.

وی در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم حدود ۲۰ نفر مشغول به کار هستند و غیرمستقیم گروه‌های مختلفی از مردم به صورت جهادی با ما همکاری می‌کنند.

ایشان در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه مناطق کمتربرخوردار اظهار داشتند: ما در شهرستان سرخس استان خراسان رضوی، شهرستان سیریک استان هرمزگان و بوشکان استان بوشهر  که جزو مناطق کمتربرخوردار کشور هستند این نقشه و مدل را پیاده‌سازی کرده‌ایم. همچنین به تعدادی شهرستان جدید ورود کرده‌ایم که تا پایان سال وضعیت آن‌ها مشخص خواهد شد