خبر

خانه > اخبار > تولید فناوری کاهش هزینه نگهداری آب‌شیرین‌کن ازسوی یک شرکت دانش‌بنیان‌
آب شیرین کن
01 بهمن 1402

تولید فناوری کاهش هزینه نگهداری آب‌شیرین‌کن ازسوی یک شرکت دانش‌بنیان‌

هزینه نگهداری دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن با بازطراحی برخی قطعات آن از سوی یک مجموعه دانش بنیان، به مقدار قابل توجهی کاهش یافت.

به گزارش دبیرخانه برنامه ملی آبادیران و به نقل از اقتصاد ایران، تولید دستگاه‌های تصفیه آب و آب‌شیرین‌کن صنعتی، موضوع اصلی فعالیت یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان است. این شرکت با نوآوری‌های خود کمک کرده است تا نسخه‌ بهتری از این فناوری روانه بازار شود.

میثم شهرکی، مدیر عامل این شرکت، گفت: محصول تولیدی شرکت ما دستگاه آب‌شیرین‌کن و تصفیه آب است. این دستگاه آب چاه‌ها، آب دریا و آب‌های بی‌کبفیت یا شور را تصفیه و مناسب شرب یا کشاورزی می‌کند. شرکت ما که مستقر در پارک علم و فناوری استان سیستان و بلوچستان است، از حدود سال ۱۳۹۷ وارد این حوزه شد و شروع به تحقیق و توسعه محصول کرد. از سال ۱۴۰۰ نیز که کار جدی شرکت شروع شد، حدود ۱۰۰ پروژه موفق با بخش‌‌های خصوصی و دولتی انجام داده‌ایم.

وی در خصوص مزیت‌های رقابتی هم در دستگاه‌های تولیدی شرکت تصریح کرد: پیش از این در دستگاه‌های تولیدی مشابه، قطعه‌ای خاص و فلزی در داخل این دستگاه‌ها وجود داشت که در تماس با آب خورده می‌شد و موجب آسیب به ممبران دستگاه می‌شد. تعویض ممبران نیز با هزینه بالایی برای استفاده‌کننده از دستگاه همراه است. از طرف دیگر یکی دیگر از مشکلات سیستم‌های RO برای تصفیه آب، موضوع پساب آن‌هاست. ما با طراحی جدیدی که برای این دستگاه ارائه دادیم، حدود ۲۰ درصد از اتلاف آب را کاهش دادیم.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در توضیح تمایز آب‌شیرین‌کن‌های صنعتی با نمونه‌های نیمه‌صنعتی و خانگی اظهار داشت: ظرفیت‌های دستگاه آب‌شیرین‌کن متفاوت است. این دستگاه‌ها با ظرفیت تصفیه آب ۲ تا ۸۰۰ متر مکعب ساخته و تولید می‌شود. به دستگاه‌هایی که بیش از ۵ متر مکعب ظرفیت دارند آب‌شیرین‌کن صنعتی نیز گفته می‌شود.

شهرکی در ادامه تأکید داشت: انتظار داریم که مسئولان از شرکت‌ها و مجموعه‌های جوانی که در شهرستان‌ها و استان‌هایی غیر از تهران هستند، حمایت کنند و از طرفیت آن‌ها نیز استفاده کنند. در حال حاضر یک تولیدکننده خود به روند بازار آشناست و در صورتی که از محصولات وی حمایت نشود، می‌تواند به جای تولید به واسطه‌گری یا تجارت بپردازد تا سود بیشتری کسب کند.