یک شرکت دانشبنیان موفق شد سامانه پایش سلامت محصولات کشاورزی مبتنی بر ژئوماتیک که تصاویر ماهوارهای را تحلیل میکند، برای خدماتدهی به مناطق کمتر برخوردار کشور تولید کند.
به گزارش دبیرخانه برنامه ملی آبادیران و به نقل از تسنیم، علیرضا حاجی تبار؛ مدیرعامل شرکت "بومنگاران هوشمندامید" با اشاره به اینکه تصاویر ماهوارهای در حوزههای مختلفی کاربرد دارند، اظهار کرد: اوایل شروع به کار در بخشهای مختلفی فعالیت داشتیم اما به دلیل علاقه به بخش کشاورزی به تدریج محصول ما براساس تحقیقات بازار و اقداماتی که انجام دادیم شامل 30 حوزه کشاورزی شد. در همین راستا سامانه پایش سلامت محصولات کشاورزی مبتنی بر ژئوماتیک را تولید کردیم که براساس تصاویر ماهوارهای به کشاورزان کمک میکند تا مشکلات مربوط به آب و کود گیاه را رصد کنند.
حاجیتبار افزود: همچنین این سامانه براساس یک نمودار رشد به کشاورزان کمک میکند تا براساس استانداردهای منطقه و وضعیت محصولات خود، تغییر شاخصها و تنشهای وارد شده به گیاه را رصد کنند. در واقع این سامانه، دستیاری است که گزارشهای لازم را به کشاورزان ارائه میدهد و آنها هم این گزارشها را در اختیار مشاوران تخصصی خود قرار میدهند و مشاوران هم در صورت لزوم بازدیدهای میدانی را انجام داده و توصیههای لازم را به کشاورزان ارائه میدهند.
حاجی تبار با بیان اینکه با سامانه پایش سلامت محصولات کشاورزی سه دسته خدمات به کشاورزان و کشت و صنعتها ارائه میشود، تصریح کرد: خدمات دوره کاشت، داشت و برداشت از جمله این خدمات است. در دوره کاشت به کشاورز کمک میشود تا اقداماتی در جهت کاشت مناسب داشته باشد. در دوره داشت هم چنانچه هر تنشی به محصول و گیاه وارد شود یا اتفاقی رخ دهد، هشدار به موقع به کشاورزان داده میشود و در دوره برداشت محصول هم، کشاورز را از بهترین زمان برداشت و میزان تولید مطلع میکند.
وی با اشاره به اینکه این سامانه دانشبنیان، هماکنون در اختیار سازمانهای دولتی هم قرار گرفته است، اذعان کرد: در چند سال اخیر به صندوق بیمه کشاورزی، پژوهشگاه فضایی ایران، سازمان تعاونی روستایی، اتحادیه مرکزی تعاون روستایی و چند مجموعه دولتی دیگر سرویسهای مختلفی ارائه دادهایم که از جمله آنها میتوان به هوشمندسازی پرداخت خسارتهای کلانی که توسط صندوق بیمه کشاورزی صورت میگیرد، اشاره کرد. در واقع سعی کردهایم به واسطه خدماتی که ارائه دادهایم، عدالت در بین کشاورزان برقرار شده و پروسه پرداخت خسارت، از حالت سنتی بیرون بیاید و خسارت محصولات کشاورزی در کل کشور توسط سیستم پردازش شود.
لینک کوتاه: