خبر

خانه > اخبار > تولید اسانس از گیاهان دارویی توسط یک شرکت خلاق
تولید اسانس گیاهی
17 مهر 1403

تولید اسانس از گیاهان دارویی توسط یک شرکت خلاق

شرکت خلاق «خوشه چینان مرکزی» با کشت گیاهان دارویی و تولید اسانس‌های مختلف با کیفیت سبب ایجاد زنجیره ارزش، افزایش صادرات و افزایش اشتغال در مناطق کمتربرخوردار کشور شده است.

به گزارش دبیرخانه برنامه ملی آبادیران مدیر عامل شرکت خلاق خوشه چینان مرکزی ابتدا در خصوص محصولات و حوزه فعالیت این شرکت بیان کرد: مجموعه خوشه چینان مرکزی در حوزه زنجیره ارزش گیاهان دارویی فعالیت می‌کند. از کشت گیاهان دارویی به صورت کشاورزی قراردادی گرفته تا تولید اسانس( تمامی دستگاه‌های تولید اسانس تولید خود مجموعه است) از مجموعه فعالیت‌های تیم ما می‌باشد.

مفتخریم که توانسته‌ایم با بالاترین میزان کیفیت و اثربخشی از گیاهان دارویی اسانس  بگیریم.

  برخی اسانس‌ها به عنوان مواد اولیه و یک سری داروهای جدید و سلامت محور برای صنایع دارویی و غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. حتی برای بسیاری از آن‌ها برای اولین بار کد آیسیک گرفته‌ایم.

ژاله محسنی در خصوص بزرگ‌ترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: اشتغالزایی که برای جوانان و افراد خلاق ایجاد کرده‌ایم بزرگ‌ترین دستاورد مجموعه ما است.

وی افزود: برای صمغ باریجه و آنغوزه که قبل از ما به صورت خام فروشی از کشور خارج می‌شدند، ارزش افزوده و صادرات ایجاد کرده‌ایم و سبب افزایش گرید ایران در صادرات شده‌ایم.

ایشان در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه افزودند: در مجموعه ما به صورت مستقیم حدود ۱۸ نفر مشغول به کار هستند و غیرمستقیم شامل تمامی کشاورزانی است که با ما همکاری می‌کنند.

وی در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه مناطق کمتربرخوردار اظهار داشت: ما کارآفرین برتر شرکت شهرک‌های صنعتی استان مازندران و کارآفرین برتر کمیته امداد شده‌ایم، همچنین روی بخش زنان سرپرست خانوار و مشاغل خانگی از طریق بسته‌بندی گیاهان دارویی فعالیت کرده‌ایم. همچنین یک سری نشا در اختیار خانم‌های روستا قرار می‌دادیم و سپس گیاهان را از آن‌ها می‌خریدیم.

شرکت ما برای خدمت در بخش مناطق کمتربرخوردار در استان سیستان بلوچستان انتخاب شدیم و طرح‌های مختلفی در آنجا اجرا کردیم و از طرف دیگر بهره‌برداری خود منابع طبیعی را اکثرا افرادی انجام می‌دهند که از نظر اقتصادی ضعیف هستند و به همین دلیل سبب ایجاد اشتغال برای بومی های منطقه شده‌ایم.

وی یادآور شد: در زمان کرونا اسپری ضدعفونی کننده و پیشگیری کننده تولید کرده‌ایم، درمان و پسا درمان را داشتیم برای آن‌ها مقالات علمی به ثبت رساندیم، کارهای علمی پژوهشی بسیاری انجام داده‌ایم و بین علم و صنعت و دانشگاه ارتباط برقرار کرده‌ایم. تجاری‌سازی پایان‌نامه‌های دانشجویی بخشی از فعالیت‌های ما در آن زمان است.

وی ادامه داد:محصولات ما قسمت بسیار مناسبی دارد به همین دلیل در مناطق کمتربرخوردار بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفت.

محسنی در خصوص نیازمندی‌های مجموعه افزود: برای ساخت کارخانه داروسازی و توسعه مجموعه نیاز به تسهیلات کم‌بهره و با تنفس داریم