با تلاش متخصصان شرکتهای دانش بنیان ، داروی بوپرهنورفین که تا پیش از این به طور کامل وارداتی بود، برای اولین بار در داخل کشور تولید شد. این دستاورد بزرگ، گامی مهم در مسیر خودکفایی و جایگزینی واردات داروهای اعتیاد به شمار میرود.
به گزارش دبیرخانه برنامه ملی آبادیران به نقل از ایسنا؛ تا مدتی پیش داروهایی که برای درمان معتادان به موادمخدر در کشور مورد استفاده قرار میگرفت، عموما شامل داروهایی مانند متادون بود و این درحالی بود که در فرانسه ۸۰ درصد درمان و در آمریکا بیش از ۸۵ درصد درمان اعتیاد با داروی بوپرنورفین انجام میشود. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از افزایش تولید و کاهش قیمت داروی بوپره نورفین توسط شرکتهای دانش بنیان، حمایت کرد.
داروی بوپرهنورفین دارویی است که امکان سوء استفاده از آن وجود ندارد؛ متخصص روانپزشکی نسخه این دارو را تجویز و فرد آن را از داروخانه دریافت می کند و تحت درمان قرار گیرد. این دارو برای بسیاری از موارد در کنترل علائم مصرفکنندگان مواد افیونی قابل استفاده است.
دکتر اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ، درخصوص آخرین وضعیت دارویی درمان اعتیاد توسط شرکتهای دانش بنیان بیان کرد: خوشبختانه با همکاری شرکتهای دانش بنیان و معاونت علمی و فناوری، داروهای جدید مانند بوپرهنورفین که در درمان اعتیاد موثر هستند، در داخل تولید میشود و تولید این دارو که به یکی از پیشرفتهترین فناوریها نیازمند است، صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه داروی بوپره نورفین در مانایی، درمان و ترک اعتیاد بسیار موثر است، گفت: این دارو تولید و به صورت آزمایشی در جامعه حدود ۴۰ هزار نفری پیادهسازی شده و نتایج خوبی از آن دریافت شده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با ابراز امیدواری گفت: امید میرود نتیجه آزمایش را بتوانیم به کل کشور گسترش دهیم البته اکنون نتیجه موفقیتآمیزی از این داروی جدید و شیوه جدید درمانی دریافت شده است.
لینک کوتاه: