خبر

خانه > اخبار > افزایش بازدهی نخلستان‌های کشور با کمک دانش‌بنیان‌ها
ربات نخلستان دانش بنیان
11 دی 1403

افزایش بازدهی نخلستان‌های کشور با کمک دانش‌بنیان‌ها

به گزارش دبیرخانه برنامه ملی آبادیران، عبدالله فاطمی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «سعد فراز بندر نوآور صنعتی» ابتدا در خصوص محصولات و حوزه فعالیت این شرکت بیان کرد: شرکت سعد فراز بندر با هدف اجرای پروژه‌های دریایی، تورهای صیادی، شناورهای صیادی، ایجاد اشتغال پایدار برای افراد تحصیل‌کرده و کاردان در این حوزه و تولید ابزار بی‌رقیب در بخش صنعت کشاورزی و صیادی در استان هرمزگان تأسیس شد. به طور کلی شرکت سعد فراز بندر از ابتدای تأسیس درصدد کشف راه‌حل‌هایی برای مشکلات اقتصادی مردم محلی بوده و هست. به طور مثال افرادی که مستقیماً در حوزه کشت نخلستان فعالیت دارند در جریان هستند که نگه‌داری از نخلستان خرما بر خلاف تصور عامه زحمات زیادی دارد. از این رو با توجه به این که شرکت ما در محیطی تشکیل و رشد پیدا کرده که مستقیماً با این مسئله مواجه بودهه پس به دنبال استفاده از فناوری و تکنولوژی برای کمک به صاحبین نخلستان‌ها رفت. در همین راستا و از سال ۱۳۹۰ متخصصان بومی شرکت ما با کمک سایر متخصصان ایرانی مشغول طراحی و اجرای پروژه‌ای تحت عنوان " ربات نخلستانشدند.

وی در ادامه افزود: ربات نخلستان یک ماشین برداشت هوشمند است که ۵ فعالیت را برای نخلستان‌ها و باغات مناطق سردسیر انجام می‌دهد. این ربات از کاشت نهال و کندن زمین گرفته تا سورتینگ خرما و جابجایی محصولات را برای نخلستان داران انجام می‌دهد. همچنین ربات نخلستان در زمینه تعمیر زیرساخت‌های انرژی نخلستان‌ها نیز کمک حال باغداران می‌شود.

عبدالله فاطمی در خصوص سایر دستاورد این مجموعه بیان کرد: دامنه فعالیت سعد فراز بندر محدود به امروز و دیروز و یک محصول و دو محصول نبوده و نیست. شرکت سعد فراز علاوه بر ربات نخلستان، دستگاه شخم‌زن و چاپر ذرت را نیز برای کمک به کشاورزان طراحی و تولید کرده است.

ایشان در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه آبادانی و پیشرفت مناطق کمتربرخوردار و فعالیت‌های برنامه ملی آبادیران اظهار داشت: با توجه به اینکه استان‌های سیستان بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و خراسان جزء مناطق خرماخیز کشور ما به شمار می‌روند می‌توان از ربات نخلستان برای افزایش بهره‌وری در باغات و نخلستان‌ها استفاده کرد؛ اتفاقی که اگر به شکل هدفمند و سراسری در این مناطق به وقوع بپیوندد تأثیر مستقیمی بر معیشت مردم خواهد داشت. البته انجام این مهم به ورود نهادهای متولی از جمله وزارت کشاورزی و همچنین متولیان عرصه آبادانی و پیشرفت نیاز دارد که در این بین برنامه ملی آبادیران به عنوان حلقه وصل ما و این نهادها نقش مهمی دارد.