رضا اسدیفرد معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در نشستی مشترک با نمایندگان شرکتهای دانشبنیان و فناوری که محصول یا خدمات آنها در اجرای برنامههای محرومیتزدایی در کشور اثرگذار است، با اشاره به اینکه یکی از دغدغههای اصلی معاونت علمی توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان است، گفت: طی این سالها تلاش کردیم تا ظرفیت اقتصادی کشور را به توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان متصل کنیم و برای این کار برنامههای متعددی نیز تعریف و اجرا شد.
وی افزود: دیگر اولویتی که حدود یک سال و نیم است به شکل جدی آن را دنبال میکنیم پیوند دانش و تخصص دانشبنیانها به پروژههای محرومیتزدایی است. اینکه بتوانیم با اجرای طرحهای فناورانه مختص و مبتنی بر شرایط و اقلیم مناطق محروم و کمتربرخوردار کشور؛ نیازها را به شکلی پایدار و مطمئن رفع کنیم چون بیشتر برنامههای حوزه محرومیت زدایی در قالب کمکهای نقدی و بستههای معیشتی اجرا میشود که چندان کارآمد و پایدار نیستند.
اسدیفرد با بیان اینکه در بحث محرومیتزدایی هم بازار بالقوهای برای شرکتهای دانشبنیان وجود دارد و هم نیازهای جدی برای مرتفع شدن، تصریح کرد: در معاونت علمی این باور وجود دارد که شرکتهای دانشبنیان میتوانند به شکل پایداری به این نیازها پاسخ دهند این کار هم برای این مجموعهها درآمدزا است و عملا کارآیی محصولات و خدماتشان را ارتقا میدهد و هم طرحهای محرومیتزدایی در کشور را کارآمدتر خواهد کرد.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه، در حال حاضر بسیاری از مسائل و مشکلات روستاها می تواند به واسطه توانمندی دانش بنیان ها مرتفع شود، گفت: یکی از مهمترین چالشهایی که توسط این مجموعهها میتواند رفع شود تامین آب شرب مناطق محروم است.
وی در این باره توضیح داد: یکی از شرکت های دانش بنیان؛ فناوری برای تامین آب شرب بدون نیاز به برق ارائه کرد و این فناوری موجب رفع مشکل آب شرب ۱۰۰ روستا شد. چنین شرکتهایی با توانمندیهای بالا در کشور زیاد هستند و میتوانیم آنها را به نیازهای مناطق محروم متصل کنیم.
اسدیفرد با تاکید بر اینکه باید رشد و توسعه در کشور به شکل متوازن باشد، گفت: برنامههای متعددی برای توسعه کشور تعریف و اجرا شده اما این برنامهها به شکل متوازنی اجرا نشده و مناطق برخوردار به خوبی توسعه یافتند و مناطق کمتر برخوردار از این تسهیلات بازماندند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم با کمک نهادهای مرتبط با حوزه محرومیتزدایی اقدام به برگزاری نمایشگاه آبادیران کنیم تا توانمندیها و ظرفیتهای موجود در زیستبوم فناوری و نوآوری کشور که در رفع محرومیت در کشور اثرگذار هستند را شناسایی کنیم و به کار بگیریم.
رییس نمایشگاه آبادیران با بیان این نکته که شرکتهای دانشبنیان مختلفی برای رفع نیازهای مناطق محروم در حال تولید محصول یا ارائه خدمت هستند، گفت: در حال حاضر بازار عرضه و تقاضا مشخص است اما در این میان خلایی وجود دارد و آن هم نبود یک فضای مناسب برای اتصال نیازها به بازار عرضه است که فکر میکنیم نمایشگاه آبادیران این فضا را به خوبی ایجاد خواهد کرد.
وی ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان زیادی هستند که توانمندی حل مسائل مختلف مناطق محروم مانند تامین انرژی، مسایل اجتماعی، تامین آب و غیره را دارند و میتوانند راهکارهای خاص این بازار ارائه کنند.
اسدیفرد، برگزاری نمایشگاه آبادیران را فرصت خوبی برای بههمرسانی طرف عرضه و تقاضا در حوزه محرومیتزدایی دانست و گفت: در این نمایشگاه ایدهها و توانمندیهای موجود در شرکتها را دریافت میکنیم تا به نیازهای مناطق محروم متصل کنیم. این رویداد میتواند بازارگاه دائمی عرضه محصولات و فناوریهای حوزه محرومیتزدایی باشد و سایت آن به شکل دائمی فعالیت کند.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با اشاره به اینکه نهادهای ذیربطی چون کمیته امداد، بنیاد مستضعفان، بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام خمینی، بنیاد علوی و غیره که جزء نهادهای موثر در محرومیتزدایی هستند در این نمایشگاه مشارکت میکنن، بیان کرد: در تلاش هستیم تا از شبکه مویرگی گروههای جهادی نیز در این راستا استفاده کنیم.
وی معتقد است که مشکلات زیادی در مناطق محروم وجود دارد که با ایدهها و توانمندیهای فناورانه موجود قابل رفع هستند مثل چالشهای کشاورزان در زمینه کمبود آب، مشکلات دامپروری و غیره که امیدوار هستیم با کمک ظرفیتهای نمایشگاه آبادیران و به کمک شرکتهای دانشبنیان توانمند بتوانیم به این نیازها به شکل درست و پایداری پاسخ دهیم.
آبادیران
نمایشگاه آبادیران درصدد است تا با استفاده از فناوریهای بهروز دانشبنیان در پنج حوزه مسکن و زیرساختهای توسعه روستایی، کشاورزی، دامپروری و شیلات، ماشین آلات کوچک مقیاس (جهت ایجاد اشتغال)، سلامت، بهداشت و توانبخشی و فناوریهای آموزشی به رفع مشکلات مناطق محروم بپردازد.
این نمایشگاه با مشارکت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار می شود و همه بازیگران موثر در محرومیتزدایی در این رویداد گرد هم جمع خواهند شد تا فناوریها، محصولات و شرکتهای دانشبنیان و خلاق را به نیازها و چالشهای موجود در مناطق محروم و روستایی گره بزند.
هدف از برگزاری این نمایشگاه، «اتصال شرکتهای دانشبنیان به بازار پروژههای محرومیتزدایی از طریق خیریهها، سمنها و منابع نهادهای دولتی و حاکمیتی مسئول»، «کمک به توسعه مناطق محروم از طریق معرفی ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان برای پاسخ به چالشها و ایجاد اشتغال پایدار» و «توسعه بازار و تسهیل خرید کالا و خدمات شرکتهای دانشبنیان و فناور در حوزه محرومیتزدایی» است.
لینک کوتاه: