18 شهریور 1403
با راهاندازی سامانه گندزدایی فاضلاب با استفاده از نانو حباب در تاکستان، گامی مهم در جهت بومیسازی فناوریهای نوین و کاهش هزینههای تصفیه آب در کشور برداشته شد.
به گزارش دبیرخانه ملی آبادیران به نقل از صداوسیما ، این سامانه با همکاری یک شرکت دانش بنیان در تصفیهخانه فاضلاب شهر تاکستان راه اندازی شده است.
افزایش کیفیت پساب خروجی، کاهش منابع مصرفی گندزدایی، کاهش هزینه های بهرهبرداری و اثرات زیست محیطی از مزایای استفاده از سامانه نانو حباب است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی در حاشیه رونمایی از سامانه نانوکلر تصفیه فاضلاب شهر تاکستان گفت: بهرهمندی تصفیهخانههای فاضلاب کشور وابسته به وزارت نیرو از سامانه دانشبنیان نانوکلر جدا از مزایای زیستمحیطی، به عنوان یک کار بهصرفه و سرمایهگذاری اقتصادی قابل استفاده است.
عماد احمدوند گفت: استفاده بهینه و در مقیاس متناسب از کلر در پساب ها، کیفیت تصفیه آب در مصارف مختلف را به دلیل اثرگذاری مثبت افزایش می دهد. زیرا با این روش میزان استفاده از کلر به عنوان یک ماده شیمیایی مضر برای محیط زیست ۳۰ درصد کاهش یافته است.
وی در خصوص هزینه نصب این سامانه در تصفیه خانه های فاضلاب تصریح کرد: در پروژه های کوچک هزینه نصب تجهیزات نانوحباب زیر یکسال با صرفه جویی در مصرف کلر بازخواهد گشت و در پروژه های بزرگ نیز این زمان بازگشت سرمایه می تواند فقط چندماه باشد.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی تاکید کرد: پروژه نانوحباب جدا از مزایای زیست محیطی به عنوان یک کار به صرفه و سرمایه گذاری اقتصادی می تواند توسط وزارت نیرو مورد استفاده قرار گیرد.
احمدوند اظهار امیدواری کرد: با همراهی شرکت های آبفا در کشور استفاده از فناوری نانو حباب در حوزه های مختلف از جمله کلرزنی آب گسترش یابد.
وی همچنین در خصوص میزان هزینه تجهیزات نانوحباب برای تصفیه پساب ها گفت: این هزینه برای آب و فاضلاب قزوین ۵۲۰ میلیون تومان بوده است و متناسب با ابعاد تصفیه خانه ها متغیر خواهد بود.